снимка: Булфото, архивРешават другата седмица с маски и през стол ли

...
снимка: Булфото, архивРешават другата седмица с маски и през стол ли
Коментари Харесай

Депутатите се връщат на работа от 14 май

снимка: Булфото, списък

Решават другата седмица с маски и през стол ли ще седят и на постоянните съвещания

Нито един срещу закона, който дава право на здравния министър да затваря с наредби заведения и градове при нова вълна на вируса

Парламентът възвръща постоянната си работа от 14 май след повече от 40 дни в режим на изключително състояние.

Как ще заседава Народно събрание оттук насетне и дали ще бъдат непокътнати актуалните правила, ще взема решение Председателският съвет. Сега на разискването в пленарната зала участват единствено депутатите от отрасловата комисия, а гласуванията стартират 30 минути след приключването на дебатите и се вършат на две групи, с цел да няма скупчване на хора. В началото на вчерашното съвещание председателката Цвета Караянчева подсети на сътрудниците си, че би трябвало да седят през стол и да са с маски.

Преди 14 май Народното събрание ще се събере изключително още един път - във вторник, с цел да одобри и на второ четене измененията в Закона за здравето, които заменят ограниченията от изключителното състояние. То пада на 13 май. Промените бяха признати на 1-о четене през вчерашния ден със 125 гласа “за ”, нито един “против ” и 69 “въздържал се ” от Българска социалистическа партия.

С тях се регламентира правото на здравния министър

да вкарва

“извънредна

епидемиологична

конюнктура ”,

с което при нов риск отново може да се затварят заведения, магазини, градове. Кирил Ананиев и екипът му готвят 3 наредби, които да опишат ограничаващите ограничения след края на изключителното състояние.

 

Цялата публикация тук

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР